Kırşehir’de ortaokul öğrencileri, “gastronomi serası”nda yetiştirilen eserlerle turşu kurmayı deneyimliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) “Beceri Geliştirme Programı” kapsamında hayata geçirilen zanaat atölyeleri, TOKİ Turizm Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitimlerini sürdürüyor.
Okulun bahçesinde bulunan gastronomi serasında yetiştirilen eserleri kendileri toplayan öğrenciler, doğal eserlerle turşu kurmayı öğreniyor.
Öğrencilerin aldıkları eğitimlerle üretmeyi eğlenceli bir halde öğrendiklerini vurgulayan Şahin, “Geleneksel ve yöresel lezzetlerimizin üretiminin akabinde öğrencilerimiz bu sefer turşu kurmayı öğrendi. Bahçemizde yetiştireceğimiz ahududu ve böğürtlenlerimiz olgunlaştığı vakit da reçel imalini öğreteceğiz. Çocuklar hem klâsik tatları hem de yöresel lezzetleri ailelerine taşımayı, hazırlamayı ve kullanmayı öğrenmiş olacak. Çocuklar turşuları zevkle yaptılar. Çocuklarımız turşu imalinde artık ailelerine değerli katkı sağlayacaklardır.” diye konuştu.
Öğretmen Ahmet Güveli de öğrencilerin klâsik lezzetleri öğrenmesini benimsediklerini lisana getirdi.
Öğrencilerden Almina Melek İnce ise birinci sefer turşu yaptığını ve çok heyecanlı olduğunu belirtti.
İnce, “Ailemle yapmadım lakin izlemiştim, birinci sefer burada yaptım. Bundan sonra turşu yapmayı öğrendiğim için arkadaşlarıma da bu tecrübemi anlatacağım.” dedi.
Elif Çulha da eğitimlerle kendisinin yeni şeyler öğrendiğini belirterek, “Bu sene konutumuzun turşusu yapılırken annemlere yardım edeceğim, ben de yapacağım. Sabırsızlıkla yaptığımız turşunun tadını merak ediyorum.” tabirini kullandı.
Beray Özendi ise turşu yapmanın farklı ve eğlenceli olduğunu lisana getirerek, salatalık, havuç, sarımsak, maydanoz, sirke ve tuz koyduklarını kaydetti.
More Stories
Tekirdağ’da Anız Yangını Denetim Altına Alındı
21 Yaş Altı Balkan Judo Şampiyonası Edirne’de Başladı
Jandarma, Süreksiz Tarım Emekçilerinin Çocuklarına Toplumsal Dayanak Sağladı