Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Bilim Bağlantısı Ofisi tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) uyumunda “Kırşehir’deki Tarım Uygulamaları” başlıklı aktiflik düzenlendi.
YÖK’ün ülke genelinde üniversitelerde başlattığı “Bilim Kafe” aktifliği kapsamında KAEÜ tarafından Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen aktiflikte, iştirakçiler tarım uygulamalarına ilişkin bilgilendirildi.
KAEÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Çınar, burada yaptığı konuşmada, Kırşehir’de üniversitenin öncülüğünde gerçekleştirilen projelerle, ziraî uygulamalar açısından çiftçi ve üreticilere yol gösterildiğini söyledi.
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında bilhassa yem bitkileri, ceviz üretimi, jeotermal sera ile seracılık faaliyetlerinin Kırşehir’in tarım alanında gelişmesine öncülük ettiğini belirten Çınar, kent genelinde alternatif eser yetiştiriciliğinin de birebir biçimde arttığını lisana getirdi.
Aşırı soğuklar ve donun üretimi etkilediğine işaret eden Çınar, Orta Anadolu bölgesinin, Kırşehir’deki kuraklık ve yağışların azlığından fazlaca etkilendiğini, o yüzden ekim ve hasat süreçlerinin değişebildiğini, ziraî üretim planlamasının çok kıymetli olduğunu kaydetti.
Yakın periyotta faaliyete geçen “Çiftçi Müşavere Hattı” ile akademik bilgi ve tahlillerin üreticiye direkt ulaştırılmasının hedeflendiğini belirten Çınar, Kırşehir ve etraf vilayetlerin dışında farklı bölgelerden de sorular geldiğini, neredeyse haftada 5-6 bildirimin kendilerine düştüğünü ve hepsine istisnasız geri dönüş sağladıklarını söyledi.
Kırşehir Tarım ve Orman Müdürü Bülent Zafer Taş, akademisyenler, çeşitli kurumlardan ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin, vatandaşların katıldığı aktiflik, soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.
More Stories
Tekirdağ’da Anız Yangını Denetim Altına Alındı
21 Yaş Altı Balkan Judo Şampiyonası Edirne’de Başladı
Jandarma, Süreksiz Tarım Emekçilerinin Çocuklarına Toplumsal Dayanak Sağladı